SGK'nın yeni başkanı Yadigar Gökalp İlhan ile makamında görüştük. Gökalp'ten yakın zamanda TBMM'ye sevk edilmesi beklenen 15 maddelik tasarı taslağından başka, "Vazgeçildi" haberlerine rağmen emeklilikte yaşa takılanlarla müjdeli haberler var. Planlanan formül şu: Emekliliğine kaç yıl kalmışsa her yıl için yüzde 5 düşük maaşı kabul eden hemen emekli olabilecek. Maliye yüzde 5 kesinti istiyor, ancak Almanya'da yüzde 2 olan bu oran önümüzdeki haftalarda kesinleşecek
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan Hanımefendi, makamlarında karşılayıp öğle yemeği ikramında bulunmaları esnasında zaman kazanmak adına sorduğumuz sorularımıza gayet içten cevaplar verdiği gibi, gerçekten SGK'nın birikmiş sorunlarına çözüm getirmek istek ve amacında. Bizden de katkı bekliyor, soru ve sorunlara hep birlikte çözüm getirmeyi istiyor.
 
İlk sorum "emeklilikte yaşa takılanlar" ile ilgili oldu. Başkan İlhan, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini ve yakında gerçek metnin ortaya çıkacağını ifade etti. "Her erken emekli olunacak yaş için emekli aylıklarında bir indirim söz konusu olup olmadığı" soruma ise şimdilik taslak metinde her erken emekli olunacak yaş için "yüzde 5'lik bir indirimi" düşündüklerini, ama henüz kesinleşmediğini ekledi. Maliye'nin görüşünün yüzde 5 kesinti yapılması yönünde olduğu belirtildi. Gökalp, konuyla ilgili olarak yasa çıkarsa sigorta süresi ve prim gün sayısı dolup yaşı bekleyen 300 bin kişinin (SSK'lının) emekli olma hakkı elde edeceğinden maliyet unsurunun hesaplandığını da belirtti.