2023 yılının ilk kabine toplantısı gerçekleşti. Beştepe’de gerçekleştirilen toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

- Milli Mücadele’yi zafere ulaştırıp, 1000 yıllık vatanımız Anadolu’daki yeni devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmamızın üzerinden geçen bir asırda acı, tatlı pek çok tecrübe edindik. Kimi dönemleri yaşanan zulümlerin, baskıların, acıların, dökülen gözyaşlarının burukluğuyla kimi dönemleri de güçlenen umutlarımızla, bilenen azmimizle, artan cesaretimizle hatırladık.

- Sadece 20 yılımızda yaşadıklarımız dahi vatanımızdaki 1000 yıllık, son devletimizdeki bir asırlık serencamımızın özeti gibidir. Biz de Cumhuriyetimizin yeni yüzyılının müjdecisi 2023’ü Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla karşılamak için aylar öncesinden hazırlıklara başladık.

- Bilhassa son dönemde ülkemizin önünde, içeride ve dışarıda çözülmemiş hiçbir mesele bırakmama azmimizin gerisinde, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapma gayesi vardır. Her Kabine Toplantımızın yazılı olmayan ilk gündem maddesi, her faaliyetimizin adı konulmamış amacı, gönül ve zihin dünyamızın yegane meşgale konusu budur.

- Son Kabine Toplantımızdan bugüne gerçekleştirdiğimiz her çalışma da bu hedefe yöneliktir.

EYT DÜZENLEMESİ

- Geçtiğimiz yılın sonunda EYT düzenlemesini duyurduk. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen, milyonlarca vatandaşımızın uzun yıllardır dile getirilen sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında Meclisimizin takdirine sunuyoruz.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI

-Yeni yılın memur ve emekli maaş artışının ilk etabını açıkladık. Yüzde 25 olarak açıkladığımız artış içimize sinmediği için ilgili bakanlarımıza bu oranın artırma yönünde çalışmaları talimatını verdik. Ve zam oranını yüzde 30’a çıkardık.