Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SGK binasının açılışında konuştu. Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Arkadaşlarıma söylüyorum beni bu yola asla teşvik etmeyin. Seçim kaybetsek de yokum" dedi.
 
Erdoğan erken emeklilikle ilgili konuşurken işsizlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler” ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 980 bin kişi artarak 4 milyon 650 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 2,9 puanlık artış ile %14,0 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik rakamlarının yeniden düşmesini bekliyoruz. Türkiye büyüyerek istihdamı geliştirecek. Hiçbir emekli, maaşını bin liranın altında kalmamasını sağladık. Emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye vermeye başladık. Hedefimiz çalışan herkesin kayıt altında olduğunu sağlamaktır. Bunun için pek çok farklı projeyi, desteği hayata geçirdik.

Haber3.com