Memur zammına yüzde 2.5 iyileştirme ile yüzde 30.5 zam

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli ve memur zamları ile ilgili açıklamaları şöyle;

"Memurlarımızın maaşlarında Temmuz - Aralık enflasyon farkı, toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Memurlarımızın ocak ayındaki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammını yüzde 7.5'a çıkardık. Maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartmış olduk. 

Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındaki küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir.

Bu rakamlara memur maaşlarının asgari ücret kadarki kısmının gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmuştur.

Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. İlave olarak düşük maaş alan emekliler için alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2500 liranın altında maaş almayacak.''

 

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Koronavirüs salgını yeni varyantlarla hayatı etkilemeye devam ediyor. Omicron varyantı ile yeniden kapımıza dayandı. Hasta sayımızda artış yaşansa da yatış ve can kaybı sayısında bir artış görünmüyor.

Eğitim önceliklerimiz başında yer alıyor. Ülkemizdeki öğretmenlerimizin iki doz aşılanma oranlarını Almanya ve Fransa gibi ülkelerin üzerinde de . Tedbirlere dikkat ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz.

Ülkemizde kütüphanesiz okul bırakmadık. Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'e teslim edildi. Bu kanun kabul edildiği büyük bir adım atmış olacağız. ''