Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nın; öğrencilere, öğretmenlere, velilere, eğitim camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her başarılı eğitim kurumunun gerisinde, çalışkan öğrencilerle beraber mesleğine âşık eğitimcilerin imzası olduğunu kaydetti.

 

“ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ASLA ÖDEYEMEYİZ”

“Her biri ayrı değer olan öğretmenlerimizin, evlatlarımızın eğitimi için harcadıkları emek olmasa, elbette bu başarıların hiçbiri yakalanamazdı” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlatlarımızı yetiştiren, milletimize ve insanlığa faydalı bir fert olmalarına katkı sağlayan öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz” ifadesini kullandı.

Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlı olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm velilerden ve çocuklardan müsterih olmalarını isteyerek, “Bu vesileyle bir kez daha sırası gelmiş tüm vatandaşlarımı, en başta da eğitim camiamızı ve velilerimizi aşılarını olmaya davet ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet olarak bu hususta asla zorlayıcı yollara başvurmak istemiyoruz. Ancak salgına karşı en etkili koruyucu silahımız olan aşı imkânını da değerlendirmemiz şarttır. Aşıyla ilgili özellikle sosyal medya mecralarından yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmemelidir. Salgının yayılmasını engellemek; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz başta olmak üzere hepimizin önlemlere uymasına bağlıdır.”

 

“EĞİTİME HARCADIĞIMIZ HER BİR KURUŞU, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YAPILMIŞ EN ÖNEMLİ YATIRIM OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”

“Bugün, uzun bir aranın ardından yeniden okullarına kavuşan evlatlarımız, Türkiye’nin geleceğidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin başarılı bilim insanları, siyasetçileri, sanatçıları, işadamları, sporcuları, öğretmenleri, askerleri, doktorları, mühendisleri, yüreği kıpır kıpır atan bu gençlerimizin arasından çıkacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına dair büyük idealleri ve hedefleri olan Türkiye'nin insan kaynağının yetiştiği fidanlık, okullarımızdır. Türkiye’yi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine, ancak kaliteli, özgün, en modern teknolojiyle donanmış bir eğitim öğretim sistemiyle taşıyabiliriz. Bunun için eğitime harcadığımız her bir kuruşu, ülkemizin geleceğine yapılmış en önemli yatırım olarak değerlendiriyoruz.”

Göreve geldikleri 2002 yılından beri eğitimi daima öncelikli meseleleri olarak gördüklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında millî eğitim bütçesi 7,5 milyar lira iken, 2021 yılında bu rakamı 147 milyar liraya yükselttiklerini kaydetti.

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı