Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşması sırasına memur ve emeklilere yapılacak zam oranına ilişkin "Sözümüzü tutacağız" diyerek "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarımız netleşmiş olacaktır. Biz de bununla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

MEMUR VE EMEKLİLER İÇİN TARİH VERDİ

Kur Korumalı Mevduat uygulamasını devam ettiriyoruz. Vergi istisna süresini uzatıyoruz. 5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarımız netleşecek. Oranların netleşmesiyle birlikte biz de memur ve emekliliklerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. 

 

YÜZDE 25 SINIRI DEVAM EDECEK

Fahiş kira artışlarına karşı yüzde 25 sınırı, temmuz ayından itibaren devam edecektir. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Tamahkarlıktan ve aç gözlülükten kaynaklanan bu meselenin üstüne gideceğiz. Ticaret Bakanlığımız denetimleri daha da sıklaştıracak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecektir. Milletin canını yakanlardan muhakkak hesap soracağız. Yeni ekonomi kadromuz enflasyonla mücadelenin yanı sıra uluslararası yatırımlara hız verdi.