Tekirdağ’da düzenlenen Bölge İstişare Toplantısında konuşan Genel Başkan Kahveci, 2024 Yılı Ocak ayında memurlara "YÜZDE 10 REFAH PAYI verilmesi" çağrısını bir kez daha dile getirdi. Bu çağrı, enflasyonla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir.

ÖNDER KAHVECİ: GERÇEKLERLE ÖRTÜŞEN BİR ZAM ORANI OLMALI

Yaşanan ekonomik gelişmeler ve kamu görevlilerin beklentilerini de gündemine taşıyan Genel Başkan Önder Kahveci, Hükümetin teklifi ve devamında hakem heyetinden çıkan zam oranlarının memurun ekonomik çöküşünü daha da hızlandıracağının altını çizdi. Kahveci, “Bir kez daha ifade ediyorum, enflasyon kadar artış sıfır zam demektir. Memurlarımıza refah payı uygulaması hızlı bir şekilde hayata geçirilmelidir” dedi. 

Kahveci; “Ağustos ayında yapılan 7. Dönem Toplu sözleşmeyi sizlerde yakından takip  ettiniz. Türkiye Kamu-Sen olarak masada Türk memurunun kazanım elde edebilmesi adına elimizden gelen çabayı gösterdik. Ne yazık ki, yetkili konfederasyon iş bilmezliği ile çözüm bekleyen birçok başlığın sonuca bağlanmadığı bir Toplu sözleşme sürecine imza atıldı.

Bu süreçte, sorunların görüşülmediği toplu sözleşmenin 3. oturumuna katılmayarak tepkimizi ortaya koyduk ve yaptığımız basın açıklaması ile bu tepkimizin sebeplerini de kamuoyu ile paylaştık. 

Hükümet, 2024 yılı için %15+10 2025 yılı için ise %6+5'lik bir oran ile masaya teklifini sundu ve devamında hakem heyetine giden görüşmelerde aynı şekilde bu rakam kabul edildi. 

Enflasyon tahminin bile altında yapılması planlanan bu artışların kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını çözmekten öteye daha da derinleştireceği açıktır” dedi. 

ENFLASYON KADAR ARTIŞ “SIFIR” ZAM DEMEKTİR, REFAH PAYI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Kahveci, Enflasyon kadar bir artışın sıfır zam anlamına geldiğini ifade ederek, “Enflasyonun üzerinde bir maaş zammı ve refah payı uygulaması hayata geçirilmelidir” dedi. Kahveci, “Dönem sonlarında verilecek olan enflasyon farkı sıfır zam demektir. Bu da memurların maaşlarını artırmak değil enflasyona endekslemek anlamını taşımaktadır.

Memurlarımızın ekonomik sorunlarının çözümü, enflasyonun üzerinde bir maaş zammı, geçmiş dönem zararlarının telafisi ve alım güçlerini artıracak olan refah payı uygulamasından geçmektedir. Yıllardır dile getirdiğimiz üzere refah payı ısrarımızı bugün Trakya Bölgemizden bir kez daha dile getiriyorum. 2024 Yılı Ocak ayında kamu görevlilerimize “YÜZDE 10 REFAH PAYI verilmelidir Memurlarımıza refah payı verilmesi Türkiye Kamu-Sen’in olmazsa olmazıdır, kırmızı çizgisidir” dedi.