Enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir maaş...

Açıklanan enflasyon oranları gerçek yaşamdaki enflasyona karşılık gelmediği için memurlar kayda değer bir zam ve maaşlarının erimemesi için enflasyon farkının aylık olarak maaşlarına yansıtılmasını istiyorlar. Yani enflasyon farklarının eşel mobil sistemine göre verilmesi gerekiyor. Enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir maaş istiyorlar.

Memura yapılacak zammın aylık olarak yansıtılmasının neden gereklidir?

Satın Alma Gücünün Korunması:

Yüksek enflasyon kaşısında hızlı alım gücü kaybı olur. Bu durumda, insanlar aynı miktar para ile daha az mal ve hizmet satın alabilmesi anlamında gelir. Memurlar da diğer insanlar gibi günlük ihtiyaçlarını karşılamak için gelirlerini kullanır. Enflasyon oranına göre maaşlar düzenli olarak güncellenmelidir.

İş Motivasyonu ve Verimlilik:

Adil bir ücret sistemi, motivasyonu artırma ve memurların işlerine daha bağlı olmalarını sağlar. Yüksek enflasyon nedeniyle zammın aylık olarak yansıtılması, memurların maaşlarının değer kaybının önlenmesine yardımcı olur.

Sosyal Adaletin Sağlanması:

Aylık olarak enflasyon kaybını önleyen zam, işçi, memur ve asgari ücretle çalışanlar arasında sosyal dengenin adaletin sağlanmasına katkı sağlar.

Guncelegitim.com