Yeni yıl yaklaştıkça çalışan tüm kesimlerin aklında tek bir soru oluyor;

Yeni yılda maaşlarımız ne kadar zamlanacak? Asgari ücretle çalışan veya asgari ücret zammından etkilenecekler gözünü kulağını Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek olan yeni yıl zammına çevirmişken; memurların aklında da yeni yılda alacakları zam ve özellikle enflasyon farkı olarak kaç para fark alacakları yer ediyor.

Özellikle enflasyon verileri memurlar tarafından yakından takip edilirken; yeni yıl maaşlarının belirlenmesindeki en önemli kalemlerden biri olarak görülüyor. Peki, 2023 yılında memur maaşları ne kadar olacak? En son açıklanan enflasyon rakamları sonrasında memurlar yüzde kaç enflasyon farkı alacak?

Memur zammı ve enflasyon farkı ile ilgili son gelişmeler binlerce memur çalışan tarafından merakla takip ediliyor. Bilindiği gibi memur maaşlarına ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam yapılmaktadır. Enflasyon farkı ise, bu zam miktarının haricinde açıklanan enflasyon rakamlarına göre belirlenmektedir.

Buna göre enflasyon kasım ayında yüzde 2,88 artarken yıllık bazda yüzde 84,39 oldu. Açıklanan son verilere göre ise enflasyon farkı dâhil olmak üzere 5 aylık memur zammı yüzde 15,11 olarak belirlendi. Ancak memur maaşı zammının net olarak belirlenmesi için 6 aylık enflasyon farkının bilinmesi gerekiyor. Aralık enflasyon rakamları açıklandığında 6 aylık net fark ortaya çıkacak. Aralık enflasyon rakamları ise 3 Ocak tarihinde açıklanacak.

(kamuajans.com)