Samsun'da Koronavirüs sebebiyle meslektaşlarını kaybeden öğretmenler twitterda #samsundaokullarkapansin hashtagi üzerinden tepkilerini böyle dile getirdi:

Volkan @volkanerken_55
Eğitim İş olarak, Samsun’da okulları, öğretmenleri aşılamadan açmayın dedik, DİNLETEMEDİK... Bugün bir meslektaşımızı Covid 19’dan kaybettik...  Yöneticilerde Akıl , vicdan , irade ve liyakat çok hayati öneme sahip özellikler.
Bugün Samsun’da bir öğretmen Covid 19’dan öldü.
Samsun’da vaka yoğunluğu yüzbinde 508 ile Türkiye’de 1. sırada. Bu kentin okulları hala açık. Bugun bir meslektaşımız öldü Samsun’da, Eşini ve çocuklarını bu dünyada bıraktı Covid’ten öldü!!!

İ.ÖZBAY @pargalifb
Samsun'da işler kötüye gidiyor. Öğretmenlerin hayatı önemli. Bir meskektaşımızı daha covid-19 belasından kaybettik. Acil önlem alınmalı.
Okulların kapatılması için daha kaç öğretmenin kaybedilmesi gerekiyor, bunun bir kotası var mı? kaç öğretmen ölünce kapanacak?
Meslektaşlarımız ölmesin, acil tedbir alınmalı #samsundaokullarkapansin

Çiğdem Çöpoğlu @cgdmcpgl
#samsundaokullarkapansin okulların kapanması için vakaların 555,55 olması mı bekleniyor yoksa
Öğretmenlerin ölmesini istemezsiniz değil mi?

sevda güdek @sevdagudek
Samsunda acilen önlem alınmalı!Öğretmenler aşı bekliyor.Bugün bir meslektaşımızı daha covitten kaybettik.Okullar kapansın!

Rüstem KARA @rustemkarafizik
#samsundaokullarkapansın
Çarşambada bir meslektaşımızın aramızdan Covid nedeniyle ayrılışının derin üzüntüsü içindeyiz.Okulları tam kapatmak kaçınılmaz oldu.

Ali DEMİRCİ @Lemazi55
Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede Valilerimizin, tam kapanmadan çok ekonominin devam etmesinden yana olduklarının altını çizdikleri bir ortamda daha ne kadar öğretmenimizi kaybetmeliyiz ki; #samsundaokullarkapansin diyebilelim

ülkü inaç vanlı @idealexpert
Vaka sayısında zirvedeyiz, daha kötü ne olabilir

okan güdek @okangudek
Samsun'da tüm kamu kurumlarında acil önlem alınmalı, Polisler ve Öğretmenler acilen aşılanmalı, eğitim ve öğretime bir müddet ara verilmelidir #samsundaokullarkapansin

tuncay erbay @tuncay_erbay
Samsunda ilçeden ilçeye gidiş, şehirlerarası gidiş ve geliş, hatta enaz 7 gün olmak üzere mahalle, sokak arası gidiş ve geliş durdurulmalı.
Samsun deneniyor sanki samsunlular kobaymış gibi.
Sanırım sürü bağışıklığı test ediliyor samsun'da. Yazık ya.