Bugün yaklaşık 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşadı ancak 2 ilden çok acı haberler geldi. Mardin'de bir lise öğrencisi karnesini aldıktan sonra evine dönerken TIR'ın altında kaldı. Osmaniye'de ise 6 yaşındaki bir anaokulu öğrencisi, eve dönerken otobüsün altında kalarak can verdi.

MARDİN

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde karnesini aldıktan sonra evine doğru yola çıkan lise öğrencisi, karşıdan karşıya geçerken TIR'ın altında kalarak hayatını kaybetti.

OLAY YERİNDE CAN VERDİ

Edinilen bilgiye göre, Ersoylu mahallesinde bulunan Mardin Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 10'uncu sınıf öğrencisi Gamze Sağlam, karnesi aldıktan sonra eve dönmek için yola çıktı. Uluslararası İpekyolu'nda karşıdan karşıya geçmeye çalışan Sağlam, N.Y. yönetimindeki 42 DMD 20 plakalı TIR'ın altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetti. Sağlam'ın karnesine iliştirilen Takdir Belgesi ise dikkat çekti. Sağlam'ın cesedi otopsi yapılmak üzere İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ar dından kaçan TIR şoförü ise, Cumhuriyet Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu.


OSMANİYE

Altı yaşındaki Ahmet Ali Tavla, Osmaniye'de Akyar Köyü Anaokulu'nda okuyuyordu. Tavla, karnesini aldıktan sonra evine dönerken özel halk otobüsünün altında kalarak yaşamını yitirdi. Akyar Köyü Anaokulu'nda okuyan Ahmet Ali Tavla, Sabah karnesini aldıktan sonra evine gitmek için annesi Zeycan ile servise binerek okuldan ayrıldı.

YOLUN KARŞISINA GEÇERKEN OTOBÜS ÇARPTI
İddiaya göre Akyar Köyü Polisevi civarında servisten inen küçük Ahmet'e annesinin elini bırakıp yolun karşısına geçmek istediği sırada 44 yaşındaki Saadettin Ş.'nin yönetimindeki 80 J 0088 plakalı özel halk otobüsü çarptı. Otobüsün üzerinden geçtiği Ahmet Ali Tavla, olay yerinde hayatını kaybetti.

"BENİM YÜZÜMDEN OLDU"


Gözlerinin önünde oğlu ölen anne Zeycan Tavla ise sinir krizi geçirdi. "Benim yüzümden oldu" diye ağıt yakan anneyi olayı duyup gelen yakınları ve sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Polis, Sadettin Ş.'yi gözaltına alırken, küçük çocuğun cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Milliyet