Fakat gerçeği Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ifade ediyor: Şu hali ile promosyon ödemesi 26 TL. Başbakanımızın müdahalesine ihtiyacımız var. 1 ay süreyle bu konu hakkında konuşmayacağım.
 
Geçim sıkıntısı çeken vatandaş hükümetten gelecek emekli promosyonu, borç afları, yapılandırmaları gibi haberleri merakla bekliyor. Medyada ise yer alan bazı haberlerde vatandaşa müjde algısı yaratılarak bütün sorunlar çözülmüş gibi anlatılıyor. Halbuki siyasilerin verdiği vaatlerin pek çok prosedürü bulunuyor.
 
Bu vaatlere en önemli örnek emeklinin alacağı söylenen banka promosyonu ödemeleri… Peki ya banka promosyonu nedir? Banka promosyonu vatandaşın parasını belli bir bankadan çekmesi sonucu bankanın eline geçen ve işlettiği mevduat karşılığında insanlara ödediği para.
 
Bankalar özel sektörde maaşlarını kendilerinden çektiren firmalara promosyon ödemesi yapıyor. İşte tam da bu noktada SGK yetkilileri ile bankaların temsilcileri emeklilerin de promosyon hakkından yararlanması için çalışmalar başlattı.
 
YILLIK ÖDEME 150 TL İLE 300 TL ARASI
 
Süleyman Soylu’nun Çalışma Bakanlığı döneminde çalışmalar belli bir noktaya kadar getirilmiş ve iş Bakanlar Kurulu onayına kalmıştı.
 
Geçen ağustos ayında SGK’nın bankalar ile imzalayacağı promosyon anlaşması sonrası emeklilerin aylık tutarlarına göre yılda 150 TL ile 300 TL arasında promosyon ödemesi almaları bekleniyordu. Bankalar ile SGK ilk etapta 3 yıllık anlaşma yapacaklardı.
Sozcü