Tekin, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin hazır bulunduğu seminere İzmir’de görev yapan tüm okul yöneticileri de katıldı.

LİSELER TEMATİKLEŞİYOR

Tekin, Yeni Eğitim Öğretim yılında Meslek Liseleri ile ilgili önemli çalışmalar yapılacağının da bilgisini veren Tekin, “Üzerinde en çok çalıştığımız konulardan birisi Mesleki Eğitim. Staj ücretleri, süreli stajyerlik, sigortalılık, meslek hastalıkları, iş kazalarından korunma alanlarında Milli Eğitim Bakanlığı olarak devasa adımlar attık. Spor Liseleri gibi Meslek Liselerimizi ve Güzel Sanatlar Liselerimizi de tematik lise haline getirmek için çalışıyoruz. İstanbul Futbol Spor Lisesi, Ankara Voleybol Spor Lisesi, Erzurum Kış Sporları Lisesi gibi alanında uzman yetiştiren tematik liselere ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
EK DERS ÜCRETLERİNE 18 FARKLI ÇÖZÜM
 
Eğitimcilerin ek ders ücretlerine de değinen Tekin; ek ders ücretlerinde 18 adet çözüm bekleyen konunun olduğunu ve bir kısmının Maliye Bakanlığı ile görüşülerek çözüldüğünü söyledi.
 
1 Temmuz’dan itibaren okul ve kurumlarda uygulamaya başlanacak olan iş sağlığı ve güvenliği yasası ile ilgili olarak ta Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün okul ve kurumlara her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.
 
“En iyi iletişim tarzı olan demokrasi milli irade kavramını bilen ülkesine sahip çıkan nesiller yetiştirmek zorundayız” diye seslendiği eğitimcilere Tekin, “Biz bir milyon kişilik bir aileyiz. İstersek aşamayacağımız hiçbir sorun yok. İzmir benim için ayrı bir yerde diyerek İzmirli eğitimcilere ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye vermiş oldukları emek için teşekkür ediyorum” dedi.