Yakın zamanda yönetici atamaları ve yer değiştirmelere dair takvim açıklanmış olup eğitim camiası bir an önce yeni yönetici atama yönetmeliğinin yayınlanmasını beklemektedir.

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği olarak bir an önce yönetmeliğin yayınlanması gerektiğini düşünüyoruz.

Yeni yayınlanacak yönetmelik konusunda eğitimin içerisinde olan kişiler olarak da yönetmelikle ilgili önerilerimizi paylaşmak adına taslak yönetmelik hazırladık. Eğitim camiasına faydalı olması dileklerimizle...

 

TASLAKTA ÖNE ÇIKAN DÜZENLEMELER:

* Ödül ve cezaların süresi 10 (on) yıl olarak.

* Yöneticilik süresi 6 artı 6 olarak, 12 yılsonunda zorunlu rotasyon.

* Daha önce yöneticilik yapmış olanların tekrar sınava girmesine gerek olmaması.

* Sözlü sınav yüzdesinin yüzde 20 olarak düzenlenmesi

* Yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden 60 ve üstü puan alan adaylar başarılı sayılır.

* Eğitim  kurumu yöneticiliği sınavı, eğitim kurumu müdürlüğü için yazılı ve sözlü sınav aşamalarından, müdür yardımcılığı için ise yazılı sınavdan oluşur.

* Yazılı sınav konuları arasına yüzde 0 Temel matematik Bilgisinin eklenmesi.

* Eğitim kurumu müdürlüğüne yapılacak atamalarda, yazılı sınav puanının yüzde 60’ı, sözlü sınav puanının yüzde 20’si ve Ek 1 Yönetici Değerlendirme Formunun yüzde 20’si esas alınarak hesaplanan puanı; eğitim kurumu müdür yardımcılığına yapılacak atamalarda ise yazılı sınav puanının yüzde 70’i ve Ek 1 Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın %30’u esas alınarak .

* Yazılı sınavın son başvuru tarihi itibariyle müdürlük sınavı için en az üç yıllık müdür yardımcılığı veya müdür yetkili öğretmenlik yapmış olmak; müdür yardımcılığı sınavı için de en az üç yıl öğretmenlik yapmış olma şartı aranır. Aday öğretmenlikte geçen süreler hesaba katılmaz.

* 2024 yılı yönetici atamalarında bu yönetmelik hükümleri uygulanır.

Taslak Yönetmeliğe ve eklerine ulaşmak için TIKLAYINIZ