Eğitimci Koray Varol, yarıyıl tatilinin dinlenmek ve iyi bir tatil yapmak için kıymetli bir zaman olduğuna dikkat çekerek, ”Bu tatilin çocuğumuzun gerçekten dinlenmesine, kendini iyi hissetmesine yönelik olarak planlanması ve mümkünse kısa bir tatil için şehir dışında bir akrabasının veya tanıdığının yanına gitmesi, çocuğumuzun daha mutlu ve keyifli olmasını sağlayacaktır.” dedi.

Milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren yarıyıl tatili 18 Ocak Cuma günü itibarıyla başlıyor. Koray Varol Eğitim Kurumları Kurucusu, Eğitimci Koray Varol, yarıyıl tatiline ilişkin değerlendirmelerde bulunurken karne sonucu ne olursa olsun “çocukların ikinci döneme motive edilmesi gerektiğinin” önemini vurguladı.  

Yarıyıl tatili başlarken karnenin iyi değerlendirilmesinin önemini belirten Koray Varol, şunları söyledi:

“Karne, öğrencinin yani çocuğumuzun bütün dönem yaptıklarına dair bize çok ciddi anlamda geri bildirim verir. Karnenin nasıl bir karne olduğu üzerinden çocuğumuzla sohbet etmek ve onun bu karneyi biraz daha iyiye götürebileceğine dair çocuğumuzu motive edip ondan ikinci dönemde biraz daha iyi bir performans beklediğimizi çocuğumuza söylemek son derece önemlidir. Yarıyıl tatili aynı zamanda güzel bir dönemin ardından dinlenmek ve iyi bir tatil yapmak için de kıymetli bir zamandır. Bu tatilin çocuğumuzun gerçekten dinlenmesini iyi hissetmesine yönelik olarak planlanması ve mümkünse kısa bir tatil için şehir dışında bir akrabasının veya tanıdığının yanına gitmesinin sağlanması çocuğumuzun daha mutlu ve keyifli olmasını sağlayacaktır.” 

Koray Varol, “Aile olarak iyi dengeler kurmanın çocuklar için avantaj sağlayacağını söyleyerek yarıyıl tatilinin bir kısmında da ilk dönemde öğrendiklerinin tekrar edilmesi ve kendisini ikinci döneme hazırlaması sağlanabilir.” önerisinde bulundu.   

guncelegitim.com