Sarıyer İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, seçim günündeki çalışma koşullarını protesto etti. Öğretmenler YSK nın kölesi değildir yazılı pankart açan öğretmenler Sandık başkanı YSKnın kölesi değildir sloganları attı.

Yemek, su gibi asgari ihityaçları dahi göz önünde bulundurulmayan öğretmenler, sayım yapılan alanda oturacak yer dahi olmadığı için çuvallarda yattı. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bu tavrını kınayan öğretmenşerin basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Bina içinde sınıflarda beklemek üzere doldurulan sandık başkanları ve gelmeyi başaran diğer sandık görevlileri, oturacak yer bile bulamamış ve bu sınıflarda sabaha kadar bekletilmişlerdir. Birçok arkadaşımız yerlere serilip çuvallarına sarılıp uyumak zorunda kalmıştır. Bu sırada sinir krizi geçiren, bayılarak kafasını sert bir şekilde yere vurup hastaneye kaldırılan arkadaşlarımız olmuştur. Bu kadar insanın ortalama ne kadar sürede işlerini tamamlayabileceği hesaplanmış ve bu insanlara saygı duyulmuş olsaydı, ‘sabah nasılsa veren birileri bulunur denilerek, verilmeyen suyun burada verilmesi düşünülebilirdi. Ancak, burada da YSK su bile vermeyi düşünememişti. Yemek zaten bir çok arkadaşımız için o yorgunluk içerisinde aklımıza gelmeyen bir ayrıntıydı.