Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, 2023 Ağustos ayında başlayan ve memurlar ile memur emeklilerinin maaş zam oranlarının belirleneceği kamu toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Eğitim Sen olarak, eğitim ve bilim emekçileri sendikası olarak TİS taleplerimizin bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum. Sağlıklı bir sendikal mücadele yürütebilmek için demokratik, katılımcı ve grevli toplu sözleşme hakkımız için yasal düzenlemeler yapılması, bu TİS’in ortaya çıkaracağı sonuçlardan birisi olmalıdır. Çoklu kriz ortamında yaşıyoruz. Enflasyon ile ciddi bir mücadele yürütülmeli. Hayat pahalılığı geriletilmeli. Eğitim emekçileri enflasyon karşısında ezilmemelidir.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na da değinen Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, kamu toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili olarak;

“Öğretmen Meslek Kanunu’nda yer alan en yüksek ekonomik iyileştirmeler tüm eğitim emekçilerine yansıtılmalı. En düşük eğitim ve bilim emekçisi maaşı ise en az 45 bin, en düşük emekli maaşı ise en az 15 bin TL olmalıdır. Ayrıca 8 bin 77 TL’lik ek ödeme emekli maaşlarına da yansıtılmalıdır” dedi.

Eğitim-Sen'in taleplerini kamuoyu ile paylaşan Kurul, çoklu kriz ortamında yaşandığını ve eğitim emekçilerinin krizler ve enflasyon karşısında ezdirilmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yer alan en yüksek ekonomik iyileştirmeler tüm eğitim emekçilerine yansıtılmalı. En düşük eğitim ve bilim emekçisi maaşı ise en az 45 bin, en düşük emekli maaşı ise en az 15 bin TL olmalıdır. Ayrıca 8 bin 77 TL’lik ek ödeme emekli maaşlarına da yansıtılmalıdır. Yine bu ek ödeme emekli keseneklerine yansıtılmalıdır çalışan eğitim emekçileri için. Genelde kamu emekçileri, özelde eğitim emekçileri açısından maaş sisteminde adalet bozulmuştur. Bir yanda çok maaşlılar, bir yanda ise açlık sınırında yaşamını sürdüren, tek maaşlı kamu emekçileri. Birbirine benzer kamu hizmetinde eşit işe, eşit ücret uygulaması adil bir biçimde yaşama geçirilmelidir."