Eğitim Sen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 

"Öğretmenler ayakta, Eğitim Sen alanlarda! Öğretmenlik Meslek Kanunu'na, eşitsizliğe, hukuksuzluğa, yok sayılmaya karşı Eğitim Sen Şubeleri, 18 Ağustos'ta alanlarda olacak. Tüm eğitim ve bilim emekçilerini, sesimizi birlikte çoğaltmak için bir olmaya, bir arada olmaya çağırıyoruz!" dedi.

Daha önce yaptığı açıklama ile Eğitim Sen, eğitim alanında örgütlü tüm sendikaları, öğretmenleri kariyer basamaklarıyla ayrıştıracak bu kanunu ve bağlı yönetmelikleri iptal ettirmek; seminer ve sınav sürecini durdurulabilmek için ortak tutum almaya çağırmıştı.

Eğitim Sen, "Ekonomik, özlük, mesleki, sosyal ve demokratik hakları bir bütünlük içinde yasalaştıran yeni bir meslek kanununun yeniden düzenlenebilmesi için mücadele etmek ve hem kamu hem de özel sektör öğretmenlerinin taleplerini ortak bir tutum etrafında savunabilmek bizlerin varlık gerekçesidir. Tek bir sendikanın alacağı kararlar geniş öğretmen kitlesinin sorunlarını çözmeye yetmeyecektir. Bu noktada ortak tutumu örgütlemek ivedi bir göreve dönüşmüştür. Seminer ve sınav süreci ile ilgili olarak, okulların açılacağı eylül ayından sınavların yapılacağı tarihe kadar tartışmaların giderek artacağı açıktır. Ortak tutumu belirlemek için bir araya gelmeye ve üzerimize düşen çalışmaları yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyu önünde ilan ediyoruz" ifadelerine yer vermişti.