Yapılan düzenlemeyle Bakanlıkta daha önce eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen ünvanlı kadroda görev yapmış olup şu anda il millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü ve şube müdürü kadrolarında bulunanların özel hizmet tazminatı oranları artırıldı. Bu çerçevede söz konusu kadrolarda toplam hizmet süresi 10 yıl ve üzeri olanlara 25 puan, 20 yıl ve üzeri olanlara ise 50 puan ek özel hizmet tazminatı ödenecek.
 

Eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcılarına ek ders ödemesi yapılacak 

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da değişiklik yapılarak Resmî Gazete'de yayımlandı.
 

Bu çerçevede eğitim müfettişi kadrosunda görev yapan personele haftada 15 saat, aylık 60 saat; eğitim müfettiş yardımcısı olarak görev yapan personele ise haftada 10 saat, aylık 40 saat olmak üzere ek ders ödemesi yapılacak.
 

Millî Eğitim Akademisinde öğretmenlik mesleğine hazırlık eğitimine alınan öğretmen adaylarının hazırlık eğitiminde edindikleri bilgi, beceri, tutum ve davranışları eğitim öğretim ortamına yansıtmaları amacıyla Bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında aldıkları uygulamalı derslerde görev alan uygulama öğretmenlerine haftada 5 saat, eğitim kurumu müdürlerine ise haftada 3 saat ek ders ücreti ödenecek.

 

Eskiden eğitim müfettişleri ve müfettiş yardımcıları ek ders ücreti almıyordu

Yeni düzenlemeyle birlikte eğitim müfettişleri ilk kez ek ders ücreti kapsamına alınmış oldu.  Daha önceki mevzuatta müfettişlerin yürüttüğü inceleme, araştırma, rehberlik ve denetim faaliyetleri için bir ek ders ödemesi tanımlı değildi.

 

Temmuz 2026'da yürürlüğe giren bu karar ile bu görevler de resmi olarak "ek ders" kapsamında değerlendirilerek müfettişlere haftalık 15 saat (aylık 60 saat), müfettiş yardımcılarına ise haftalık 10 saat (aylık 40 saat) ek ders ücreti ödenmesinin önü açıldı.