Paylaşım şöyle;

Bugün maalesef öğretmen odalarında en çok konuşulan konu seçim görevlisi öğretmen arkadaşlarımızın maruz kaldığı saygısızlıklar ve yaşadıkları zorluklar olmuştur! 

Demokrasinin işleyişi için sandık görevlilerinin kritik önem taşıdığını, bu görevleri bir vatandaşlık vazifesi olarak gördüğümüzü ancak sağlık mazeretleri başta olmak üzere kişilerin özel mazeretlerinin mutlaka dikkate alınması gerektiğini, beslenme, ulaşım ve güvenlik tedbirlerinin devlet eliyle sağlanmasının zorunluluk olduğunu ifade etmiştik ve uyarmıştık.

Sandık görevlisi bir öğretmen arkadaşımızın seçim günü yaşamını kaybettiğini, gecenin geç saatlerine kadar çalışan birçok öğretmen arkadaşımızın da zorluklarla mücadele ederken hakaretlere maruz kaldığını üzülerek öğrendik. 

Yaşamını kaybeden meslektaşımızın yakınlarının acısını paylaşıyor, tüm eğitim camiasına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. 

Demokrasinin en önemli ayağı olan seçimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine emek veren tüm sandık görevlilerine teşekkür ediyor, onlara bu zorlukları yaşatan, hakaret edebilen hadsizleri kınıyorum!

Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.” Mustafa Kemal Atatürk