Öğretmen adının olduğu fikirlerinin yok sayıldığı sözde meslek kanunu Anayasa Mahkemesi’nde görüşülürken, meslek nöbetimizde ters kelepçeyle göz altına alınmıştık! Demokrasi adına bir utanç yaşanmıştı! Geç de olsa, 8 ay sonra bugün AYM’nin daveti üzerine sözlü görüşümüzü sunduk.

Anayasa Mahkemesi’nin tarihinde bir ilk olan sözlü savunmamızda, ÖMK’nın eğitim bilimlerine ve yasaya aykırılıklarını anlattık, eğitim emekçilerinin gerçek ve haklı taleplerini ilettik.
Alanlarda olduğu gibi gerekçelerimizi somut ve bilimsel dayanaklarıyla birlikte üst yargıda detaylı bir şekilde dile getirdik.

Görüşmelerin başlangıcında, sözlü açıklamaların tamamının tüm taraflarca dinlenilmesini talep ettik. Ancak bu talebimiz kabul görmediği gibi Anayasa Mahkemesi önce Milli Eğitim Bakanı ve Bakanlık yetkililerini ardından Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen’i birlikte dinledi. Son olarak da Eğitim-İş ve Eğitim-Sen olarak salona aynı anda alındık, sözlü açıklamalarımızı ayrı yaptık.
Temelde eğitim emekçilerine tamamına yakınının, mesleki onuruna hakaret olarak gördüğü bu garabet kanunu birilerinin savunur hale gelmesi, olumlu adım olarak görmesi, bu garabet sistemi var edenlere bizzat tek laf edemeyip kısmi eksiklikleri var iddiası ile faili başka yerde arayanları hayretle izliyoruz, kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.