Tatil süresi hakkında da konuşan Bakan Selçuk, bu yıl okulların açılmaması ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını, eğer okullar açılmazsa okullarda yapılamayan derslerin telafisinin okullar açıldıktan sonra yapılacağını ifade etti. Velilere de çağrıda bulunan Selçuk, anne ve babaların bakanlığa güvenmelerini istedi.

Ders telafileri ne zaman yapılacak?

Uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin aynı etkiyi oluşturmadığını dile getiren Bakan Selçuk, telafi eğitimlerin yapılacağını söyleyerek, tarih konusunda net bir bilge vermedi. Ancak bu eğitimlerin yaz tatilinde ya da normal eğitim döneminde yapılabileceğini de ekledi.
Bakan Selçuk, ‘’Yani şayet korona virüs salgın hastalığı 30 Nisan tarihine kadar etkisini yitirir ve okullar 30 Nisan 2020 tarihinde açılırsa bu tarihten sonra belli zaman aralıklarında yapılmayan derslerin yüz yüze eğitimleri yapılabilir.

30 Nisan'dan sonra tatil süresi uzarsa...

Olası okulları tatil süresinin 30 Nisan'dan sonraya da uzaması durumunda yapılmayan yüz yüze eğitimin gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak yaz tatilinde yapılması muhtemeldir. Ancak yüz yüze eğitimin yaz tatilinde yapılabilmesi için koronavirüs salgınının etkisini ülkemizde yitirmesi gerekmektedir. Eğitim telafi edilir ancak çocuklarımızın sağlığını telafi edemeyiz" dedi.