Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmenlik Meslek Kanunu ve buna bağlı olarak uygulamaya konulan Kariyer Basamakları Sınavlarına 614 bin öğretmen başvurmuştur.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer öğretmenlerden gelen tepkiler üzerine başvuru sayısını öne sürerek, sınavın eğitim camiası tarafından istendiği yönünde bir algı yaratmaya çalışmıştır. Burada göz ardı edilmemesi gereken konu; işin ucunda ekonomik kazanımın olduğudur. Uzman öğretmenlik sınavını kazanana 1000 TL, başöğretmenlik sınavını kazanana ise 2000 TL kıdem tazminatı verilecektir.

Öğretmenler açlık sınırında maaşlara teslim edildiği için aslında reddettikleri ve öğretmenin itibarını zedeleyen kariyer sınavlarına ekonomik gerekçelerle başvurmuştur.

Hal böyle iken öğretmenlerimiz yaz tatilinde kanuna aykırı biçimde ve zorla eğitim programlarına tabi tutulmuştur. Eğitimin içeriği ise öğretmenlerimizin kişisel ya da mesleki gelişimine en küçük katkısı bulunmayan konulardan oluşturulmuştur. 06 Eylül 2022 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığının basın bülteni olarak sunduğu bilgiye göre sınava başvuran 614 bin öğretmenden sadece 540 bin öğretmen yaz tatilinde verilen eğitime katılmıştır. Belirtildiği şekliyle 80 bine yakın öğretmen eğitime ya katılmamış ya da eğitimi tamamlayamamıştır.