Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali COŞGUN, eğitim fakültesi dışındaki fakültelerde verilen formasyon uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamaları şu şekilde;

Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Her Geçen Yıl Artarken Formasyon Verilmesinin Ve Eğitim Fakültesi Kontenjanlarının Hala Yüksek Olmasının Anlamı Nedir?

Ayrı olarak verilen formasyon bundan sonra mezun olmadan alınacak! Formasyon uygulaması bir daha gündeme gelmemek üzere kaldırılmalıdır. Eğitim fakültesinde yetişen öğretmen varken başka fakültelere formasyon eğitimi verilip öğretmen olarak atanması kabul edilemez!

Çocuklarımızı en iyi şartlarda eğitim görmüş seçkin kişilere emanet etmeliyiz. Bu sebeple Eğitim Fakülteleri kontenjanları öğretmen ihtiyacına göre azaltılmalı, hatta bazı üniversitelerde eğitim fakülteleri kapatılmalıdır.

Her yıl yaklaşık ne kadar öğretmenin emekli olacağı bakanlık tarafından bilinmektedir. Hangi branşta ne kadar ihtiyaç var tespit edilebilir. Böylece eğitim fakültesi tercih edecek gençlerimiz işsiz kalma kaygısı taşımayacak ve eğitim fakülteleri daha kaliteli okullar haline gelecektir.