İlden ile, ilçeden ilçeye değişen banka promosyon anlaşmaları ne zaman adil bir düzene kavuşacak?

Eğitim çalışanlarının ekonomik kayıpları ne zaman son bulacak?

Artık çözüm zamanı!

Bankaların eğitim çalışanları ile yaptığı promosyon anlaşmaları mevcut enflasyon şartlarına göre yeniden ve acilen güncellenmelidir.

Banka promosyon ücretlerinin belirlenmesinde maaş miktarı ve kurumun kişi sayısına göre ülke genelinde taban fiyat belirlenmelidir.

Ayrıca enflasyon değişkenliğine bağlı bir ekonomik kayıp yaşanmaması için banka promosyon anlaşmaları bir yıllığına geçerli olacak şekilde yapılmalıdır.

Promosyon miktarları bankaların insafına bırakılmamalı, promosyonda taban fiyat uygulaması kanunlarla güvence altına alınmalı, çalışanların promosyon mağduriyeti yaşamaması için gerekli kanuni düzenlemeler acilen yapılmalıdır.

Eğitim çalışanlarının yaşadığı promosyon mağduriyetinin çözümü konusunda MEB’ de personelinin yanında olmalı, gerekli kanuni düzenlemenin yapılması için kurumsal olarak girişimde bulunmalıdır.

Çünkü eğitim çalışanlarının banka promosyonları buhar oldu ve eğitim çalışanları ekonomik kayıp içindeler.

Artan enflasyona bağlı olarak Türk Lirasının değer kaybetmesi ve alım gücünün düşmesi ile maaşlara yansıyan zam oranları bankalarca banka promosyonlarına yansıtılmadı, promosyonlar güncellenmedi, kazanan bankalar oldu.

Eğitim çalışanlarının hakkı olan maaş promosyonları bankaların kasasında kaldı.

Eğitim çalışanları kamusal alanda  en kalabalık kitleyi temsil etmesine rağmen ne yazık ki  hem ekonomik hem de sosyal haklar bakımından en çok mağduriyetleri yaşayan kesim olmuştur.

Ne üzücüdür ki promosyon konusunda da yine  gelenek bozulmadı ve eğitim çalışanları promosyon mağduriyetine terk edildi.

Eğitim çalışanlarının ekonomik kayıplarının önlenmesi için promosyonları güncellemeyen bankalarla yapılan, promosyon anlaşmaları feshedilmelidir.

Enflasyona bağlı olarak yapılan maaş artışları ve gelecekte ön görülen enflasyon artışları dikkate alınarak banka promosyonları güncellenmelidir..

Banka promosyon anlaşmaları çalışanların hak kaybına, bankaların kar amacına hizmet eden bir anlaşma olmaktan çıkarılmalıdır.

Bu talebimizin hayata geçmesi için MEB’in gerekli girişimlerde bulunmasını, banka promosyonlarını imzalayan tarafların bir an önce harekete geçmesini çalışanların mağduriyetinin giderilmesi yönünde, gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.

Tüm eğitim çalışanlarının, çalışanları temsil eden tüm sendikaların ve MEB’in iş birliğiyle banka promosyonlarında yaşanan adaletsizlik ve mağduriyet son bulabilir.

Eğitim çalışanları bankaların insafına terk edilmemeli!

 

Kadriye Demirel
Eğitimci Yazar