Sendika tarafında yapılan açıklama:
 
'En temel insan haklarından biri olan başörtüsünün önündeki bütün engellerin kaldırılması için TBMM Çankaya Kapısı’nda bir araya gelerek, ‘Kamuda Başörtüsüne Özgürlük’ için eylemlilik sürecini başlatacağız.
 
Eğitim ve çalışma hayatında kadına uygulanan başörtüsü yasağı ile millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) başörtülü milletvekili temsilinin önündeki engellerin ortadan kaldırılması talebiyle Cuma günü (30 Kasım 2012) saat 14.00’da kitlesel basın açıklaması yaparak, üniversitede, çalışma hayatında ve TBMM’de ‘Başörtüsüne Özgürlük’ çağrısında bulunacağız.
 
Gerek eğitim hayatında gerekse çalışma hayatında gerekli düzenlemelerin yapılarak başörtüsüne her alanda özgürlük tanınması konusunda gerekli girişimlerde bulunulmasını isteyeceğimiz eyleme, Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı sendikaların yönetimleri ve üyelerimiz katılacak.
 
Türkiye’nin daha özgür ve demokratik bir ülke olmasını isteyen herkesi, kadına uygulanan bu anlamsız insan hakkı ihlaline karşı eylemimize bekliyoruz.'