Eğitim Bir-Sen Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağın hakkındaki değerlendirmeler ile taslakta yer almasını gerekli gördükleri hususları komisyon üyelerine yazılı olarak iletti. 

 

İşte Senidikanın Taslak'ta yer almasını istediği değişiklikler:

-Uzman öğretmenlikte 10 yıl, başöğretmenlikte 20 yıl şartı aranması uzun bir süredir. Komisyon başkanı Mahmut Özer’in Millî Eğitim Bakanı iken vadettiği uzman öğretmenlik için 5 yıl, başöğretmenlik için 10 yıl hizmet süresi şartının aranacağı yönündeki sözleri hayata geçirilmelidir. 

-İl millî eğitim müdürü ve yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, eğitim müfettişi, şube müdürü, araştırmacı, eğitim uzmanı kadrolarında bulunanlara da “Uzman/Başöğretmenlik” ünvanı ve hakları verilmeli; idari hiyerarşideki yerleri, görev ve sorumlulukları esas alınarak mali hakları iyileştirilmelidir. 

- Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik kaldırılmalıdır. 

- Öğretmenlerin aile bütünlüğünün sağlanması için 3 yıl çalışma şartı kaldırılmalıdır. 

- Öğretmen adaylarının Akademide geçirdikleri süreler hizmet süresine dâhil edilmelidir. 

- Eğitim kurumları yöneticileri görevlendirme değil, kadrolu olarak atanmalı, kendilerine iller arası yer değişikliği hakkı verilmelidir. 

- Ek ders birim ücretlerinde artış yapılarak, ek ders gösterge rakamı 230’a çıkarılmalıdır. 

- Kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan yönetici ve öğretmenlere ilave tazminat verilmelidir. -Akademi hazırlık eğitim dönemindeki sürelerdeki belirsizlik giderilmeli, 4 dönemlik süre hiçbir şekilde bir yılı geçmemelidir. 

- Akademiye alınan öğretmen adaylarına verilecek ücret, 9/1 kadrolu öğretmen için öngörülen ücret kadar olmalıdır. 

- Müfettiş raporu ile yetersiz görülen öğretmenlerin memur kadrosuna atanması keyfîliklere kapı aralanmayacak şekilde düzenlenmelidir. 

- Öğretmenler gününde tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ikramiye ödenmelidir. 

- Doktora, yüksek lisans, ücretli öğretmenlik ve memur kadrolarında geçen süreler uzman/başöğretmenlik başvuru süresinde dikkate alınmalıdır.