Jurnaltr'den Onur DALAR'ın haberine göre Memur-Sen’in tüm memurlara seyyanen 400 lira zam talep eden açıklamasından sonra dün sosyal medyada #MemurSenKendineGel etiketiyle sendika yönetimine tepki içeren binlerce paylaşım yapıldı. Paylaşımlarda tepkilerin yoğunlaştığı konuların başında Memur-Sen yöneticilerinin maaşları yer aldı.

Tabloda Memur-Sen Genel Başkan maaşı 32.115,80 lira, Genel Başkan Yardımcısı maaşı 20.815,10 lira, Sendika İl Başkanı maaşı 17.137,03 lira olarak yer aldı.

Memur-Sen’e tepki gösterenlerin paylaştığı söz konusu tablonun doğruluğunu ve yönetici maaşlarını Jurnaltr sitesi Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a sordu

Söz konusu tablodaki maaşların doğru olup olmadığını sorduğumuz Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın şunları söyledi:

“Tabloda kimi kastettikleri yazılmamış ve genel bir itham oluşturulmaya çalışılmış. Sendikaların, çalışanların ücretlerinin yetersizliğini ve zam/iyileştirme taleplerini konuşmayı engellemek için yapılmış bilinçli bir şey gibi sanki. Hangi sendikayı kastettiğini tabloya yazıp imzasını atsa bunu düzenleyen kişi/kurum/kuruluş çok ahlaki bir iş yapmış olurdu. Memur-Sen’i ifade eden bir ibare olsaydı bunu yargıya taşır ve ithamda bulunup, kurumu yıpratmaya çalışanla mahkemede görüşürdük. Fakat imzasız, genellemeli bir şey yaparak, zor durumda kalırsam size demedim diyecek şekilde davranılmış. Bizim muhatap almamızı gerektirecek bir şey değildir.”

“MEMUR-SEN’de ücretleri delege belirler”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a ayrıca son dönemlerde sendika yöneticilerinin ücretlerinin çokça gündeme geldiğini, kendilerinin yönetici maaşlarını açıklayıp açıklayamayacaklarını da sorduk. Yalçın bu soruya ‘Memur-Sen’de yönetici maaşlarını delgeler belirler’ diyerek cevap verdi.

 “Memur-Sen bağlı sendikalarında ücretleri sendika yönetimi belirlemez/belirleyemez. Genel kurulda delege belirler. Harici bir kuruş bile alamaz yönetici olan… Standart maaşının haricinde her hangi bir ad altında ödenti de yapılamaz yönetime getirilene. Muhatap almayacağımız bir tabloyu muhatap alın demiyorsunuz sanırım.”

Kaynak: Jurnaltr