Serbest kıyafet eylemimizi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz

Kolukısa, şöyle konuştu:

“Tüm sendikaların serbest kıyafet konusunda bir eylem kararı var. Fiili olarak da biz bu kararı yaklaşık üç yıldır uyguluyoruz. Sonuç alıncaya kadar da devam edeceğiz. Zaten mevcut kılık ve kıyafet yönetmeliğine uyan öğretmen de neredeyse yok. Zaten öğretmenlerimiz bu yönetmeliği reddetmiş ancak bazı mülki idare amirleri bunu uygulamakta ısrar ediyorlar. Bu yönetmeliği uygulamayanlar değil, bu çağ dışı yönetmeliği uygulatmak isteyenler sorunludur. Çünkü uygulanabilir bir yönetmelik değildir. Favoriden bıyığa, ayakkabı topuğundan etek boyuna kadar tarif eden bir yönetmelik bugün uygulanabilir bir yönetmelik değildir. Okullarında öğretmen olduğunun fark edilmesini zorlaştıracak; düzensiz, nizamsız, tertipsiz bir kılık ve kıyafetin eylemimize katkısı olmadığı gibi, zaman zaman zararı da olmaktadır. Samimi olarak söylüyorum: Hiç kimse kendi özensizliğini ve düzensizliğini bizim kılık ve kıyafet eylemimizin içerisine dahil etmesin.”

İş güvencesi vazgeçilmezimizdir

İş güvencesinin olmazsa olmazlarından olduğuna dikkat çeken Kolukısa, “Malum yapının temizlenmesiyle ilgili elverişli bir zemin hazırlamak düşüncesi, kurunun yanında yaşı da yakmak fütursuzluğunu doğurabilir. Devletin içine sızarak kadrolara sinmiş virüslerin temizlenmesi için ülkenin büsbütün yakılması hiç akılcı değildir. Siyasi kamplaşmaların çetin çarpışmalara neden olduğu ülkemizde, yeri geldiğinde bahaneler delil muamelesi görür, masum insanlardan mağdurlar ordusu oluşur. Onun için kamu görevlilerinin iş güvencesine dokunulmasına asla sessiz kalmayız ve böyle bir girişime müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Kolukısa, devletin istihdamı artırması, güvenceyi sağlaması, patron mantığıyla hareket etmek yerine kendi memuruna kol kanat germesi gerektiğini kaydetti.

canlı maç izle