ÖĞRETİCİ'nin açıklamaları şöyle;

Salgınla birlikte eğitimdeki eşitsizlikler daha da derinleşti. Özellikle sosyoekonomik açıdan dezavantajlı ailelerin çocukları uzaktan eğitime erişemiyor. İnterneti, bilgisayarı ve teknolojik araç gereçleri olmayan öğrenci sayısı çok fazla. Bu eşitsizliklerin daha da artmaması için teknolojik altyapıya sahip olmayan öğrenciler desteklenmelidir.

Gsm operatörlerinin verdikleri ücretsiz gb lar EBA'daki canlı dersleri kapsamamaktadır. Canlı derslere katılımı da etkileyen bu sorunun çözülebilmesi için EBA'ya internet erişimi ücretsiz olmalıdır.

Salgın nedeniyle uzaktan eğitim faaliyetleri eğitimin önemli bir parçası olmuştur. Bu süreç içerisinde teknolojik altyapı olarak da desteklenmeyen öğretmenler kendi imkanları ile internet, bilgisayar ve gerekli teknolojik malzemeleri kendileri temin etmiş, etmeye de devam etmektedir.

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere daha iyi eğitim verebilmek için öğretmenler de teknolojik olarak desteklenmeli, bu süre zarfında bu ihtiyaçlar için ötv ve kdv alınmamalıdır.