Sınıf/şube/grup nasıl oluşturulur?

EBA üzerinden öğretmen girişi yapılır ve 'Sayfam' yazısı tıklanır. Daha sonra sol taraftki sekmelerden 'Gruplar' yazısı tıklanır.

Açılan sayfada 'Şube Ekle' yazan yerin üzerine tıklanır.

Şimdi buradan sonra sınıf öğretmenleri girdikleri sınıfı seçmelidirler. Sınıf seçildiğinde, o sınıfa kayıtlı tüm öğrenciler öğretmenle ilişkilendirilir ve öğretmen kendi sınıfını EBA'da oluşturmuş olur.

Branş öğretmenleri ise şube ekle yazısına tıkladıktan sonra dersine girdiği tüm sınıfları sırasıyla seçmelidir. Bu sayede dersine girdiği sınıflardaki öğrencileri kendine tanımlamış olur ve bu öğrencilere video/alıştırma vb. çalışmaları gönderebilir.

Öğrencilere çalışma/alıştırma vb. nasıl gönderilir?

Sınıf/şube oluşturulduktan sonra yine sol taraftaki menüden 'Dersler' yazısı tıklanır.

Hangi dersten öğrenciye çalışma gönderilecekse o ders seçilir. Ders seçildikten sonra ünite ve konu başlıkları da sırasıyla tıklanır.

Açılan konu ile ilgili ''Ders Kitapları, Destek Anlatımlar, Kütüphaneden Öneriler'' sekmelerinden biri seçilir. Örneğin konu anlatım videolarının olduğu 'Destek Anlatımlar' yazısı tıklanır.

Bu ekranda öğrencinizin izlemesini/dinlemesini/yapmasını istediğiniz çalışmanın altında yer alan ok işaretine tıklamanız gerekiyor.

Açılan sayfada 'Çalışmayı göndermek istediğiniz şube ve grupları' seçip , çalışmanın başlangıç ve bitiş tarihini belirledikten sonra 'Devam Et' yazısına tıklayarak öğrencilere gönderiyorsunuz.

Bu şekilde gönderdiğiniz çalışmalar öğrencilerin EBA sayfasında çıkıyor.

Kaynak:mebpersonel.com