EBA üzerinden gerçekleştirilen canlı ders esnasında yaşanan bağlantı sorunları ise, büyük sıkıntı yaşanmasına neden oluyor. Özellikle aynı anda EBA'ya girmeye çalışan öğrenci ve öğretmenler, canlı derslere bağlanmakta sıkıntı yaşıyorlar. Salgının henüz bitmemesi nedeniyle önümüzdeki dönemde uzaktan eğitimle derslere devam edeceğimiz açıkça ortada.

EBA alt yapısında yaşanan sıkıntılara ve problemlere bir an önce bir çözüm yolu bulunmalı öğrenci ve öğretmenlerin daha rahat ders işlemeleri adına, gereken alt yapının sağlamlaştırılması lazım

Öğretmenlerden ve öğrencilerden gelen en büyük şikayetlerden biri, ders saatinin başlamasına 

Örneğin 10.10'da dersine giriş yapmak isteyen bir öğretmen, canlı dersi açarken sistemin verdiği hatalar sebebiyle 5-10 dakika boyunca canlı dersi açmaya çalışmakta ve zaman kaybı olmaktadır.

MEB bu sorunları EBA TV kanallarında olduğu gibi ilkokul, ortaokul ve lise şeklinde ayrılarak sistemdeki yoğunluk ve hatalar azaltılabilir.

 

Sikayetvar.com sitesine yapılan şikayetlerin bazıları şöyle:

Ayşe

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Canlı Derse Bağlantı Kurulamıyor

EBA üzerinden başlayan ama bizim verim alamayıp sağlıklı bir eğitim yapamamamız ne yazık ki çok üzücü. İlkokul 3. Sınıfa geçmiş fakat 2. Sınıfta eğitimi yarım kalmış çocuklar bilgisiz yetişiyor. Bunun en kısa sürede iyileştirilmesi temennim yoksa cahil bir nesil yetişecek.

 

Aydin

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Canlı Derslere Giremiyorum!

10. Sınıf öğrencisiyim canlı derslerimiz var. Ayrıca 9. Sınıfın tekrarı ve çok önemli! Ben vaktinde Eba’ya girip canlı dersin saatini bekliyorum. Tam zamanı geldiğinde "katıl" düğmesine basıyorum ama nedense giremiyorum. Tekrar tekrar kurulum yapıyorum bilgisayara olmuyor. Sorun ne anlam veremiyorum lütfen bir an önce çözülsün. Teşekkür ediyorum:)

 

Aybuke

EBA Canlı Derse Katılım Sağlanamıyor

EBA'da canlı dersler başladı. Kardeşim 9. Sınıf öğrencisi. Şu an telafi dersleri de başladı fakat kardeşim bilgisayardan canlı derslere katılım sağlayamıyor. Şu an derslere telefonla giriyor ve hocanın ekran paylaşımını rahatlıkla göremiyor. Bilgisayardan canlı derse katılım sağlayamama sorununu nasıl giderebiliriz? Yardımcı olursanız sevinirim.

 

İlknur

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Canlı Derse Katılım Sağlayamıyoruz

EBA şu an çok kalabalık uyarısı veriyor ve canlı derse katılım sağlayamıyoruz. Öğrenciler çok geri kalıyor. Lütfen buna bir çözüm bulun. Bunlar daha ikinci sınıf öğrencisi. Altyapı olmazsa ileride nasıl başarılı olacaklar. Sürekli deniyoruz ama bağlanamıyoruz.

 

Şevval

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) İnternet ve Bilgisayar Problemi

Ben 9. Sınıf öğrencisiyim. Maddi problemler dolayısıyla evde internetim ve bilgisayarım yok bu yüzden canlı derslere yeterli katılım sağlayamıyorum. Büyük ihtimalle internet yardımı olduğunu ve telefondan giriş yapılabildiğini söylerler ama evde sadece iki telefon var ve biz 5 kardeşiz. Acaba hangi birimiz katılalım?!

Acaba hangi birimiz ödevleri yapalım?! İnternet veya telefon alabilecek maddi imkanımız bulunmuyor.