2021-2022 öğretim yılı e-Kayıt uygulaması sonucu adres bilginize göre Anasınıfı, İlkokul 1. sınıf veya Ortaokul 5. sınıfa kayıtlar 1 Temmuz tarihi itibariyle başladı. e-Okul 1. sınıf kayıtları sorgulama sayfası, kimlik bilgileri girilen çocuğun bu sene ana sınıfına mı yoksa ilkokula mı başlayacağı görebiliyorlar.

Yeni eğitim-öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerin okul kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul (e-okul.meb.gov.tr) üzerinden yapılıyor.  Veliler e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden çocuklarının yerleştirildiği okulun hangi okul olduğunu öğrenebiliyorlar.

2021-2022 öğretim yılı e-Kayıt uygulaması sonucu adres bilginize göre Anasınıfı, İlkokul 1. sınıf veya Ortaokul 5. sınıfa kayıt yaptırmanız gereken okulu görmek için Tıklayınız

 

İLKOKUL 1. SINIF KAYIT NASIL YAPILIR?

İlkokul 1. sınıf kayıtları e-Okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştiriliyor. 1. sınıf kaydı yapılacak öğrenci bilgileri MERNİS sistemi üzerinden e-Okul sistemine iletiliyor. Öğrencilerin sistem üzerinden adreslerine en yakın okullara kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak yapılır. Temmuz ayı itibarıyla öğrencilerin TC kimlik bilgileri ile e okul üzerinden hangi okula kaydolduğu veliler tarafından ulaşılabilir. Öğrencinin kaydının çıktığı okula eylül ayına kadar gidilerek kesin kaydı tamamlanması gerekir.

 

1. SINIF KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

İlkokul 1. sınıf kayıtları e-Okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Fakat kesin kayıt için okula gittiğinizde okul müdürlüğünden şu belgeler istenebilir:

* Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi
* Nüfus Kayıt Örneği
* İkametgah Belgesi (İstenmeyebilir)
* Fotoğraf
* Fotokopi Kağıdı
* Okul Aile Birliğine Bağış (Zorunlu Değil)


2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. sınıfa kayıt olma yaşı kaç?