Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yenikutahya.com’a yaptığı açıklamada, dolandırıcılık olayına karşı tüm velileri uyardı.

Başyiğit, “Zaman zaman karşılaştığımız telefon dolandırıcıları bazen de eğitim yalanına başvuruyorlar. Daha önceleri ‘MEB onaylı firmayız, aile içi iletişim, öğrencinizin ders çalışma metodu için rehberlik ve seminerlerimiz var, size özel sorularla anket yapıp yardımcı olalım, bilgilendirme için evinize öğretmen yollayalım’ yalanına başvuruyorlardı. Covid 19 sürecinde bakanlığımızın uzaktan eğitimi aktif ve isabetli kullanmasını fırsat bilen bu dolandırıcılar son zamanlarda bu konu üzerinden velilerimizi kandırmaya çalışıyorlar.” dedi.
Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit velileri uyarıyor…

Son günlerde bu kişilerin 0312 905 52 05 telefon numarasından bazı velileri arayıp Millî Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ortaklaşa bir araştırma yapıldığını söylediklerini belirten Başyiğit şöyle devam etti:

“Dolandırıcıların, çocuğun yaz tatili döneminde ders çalışıp çalışmadığını takip adı altında evleri ziyaret ettiklerini duyuyruz. Bu konuda biz okul yöneticilerimizi ve tüm öğretmenlerimizi uyardık. Velilerimizi uyarmalarını söyledik. Sizin aracılığınız ile velilerimize bu sahtekârlara karşı uyanık olmalarını tavsiye ediyorum. Bu tür kişiler telefonda iki de bir biz dolandırıcı değiliz diyerek kendilerini ifşa ediyorlar aslında.

Bizim bakanlığımızın ve müdürlüğümüzün nasıl çalıştığını, işlerini nasıl yürüttüklerini veli ve öğretmenlerimiz biliyorlar, bizim usulümüzde tanımadık, yabancı kişilerin veli ziyareti olmaz. Eğer veli ziyareti olacaksa bu mutlaka öğrencimizin okulu aracılığı ile olur. Veliyi okulun yöneticisi arar, öğretmeni arar, başkası aramaz.”

Kaynak: MEHMET YAYLIOĞLU / yenikutahya.com