ÇAĞRI: ATAŞEHİR'DE DOĞA KOLEJİ GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE

Doğa Koleji’nde öğretmenlerin maaşları halen verilmezken, okul üst yönetimi oyalayıcı açıklamalarını sürdürüyor.

Doğa Koleji’nde okuyan öğrencilerin velileri yaptıkları açıklamada, çocuklarının eğitim hakkı ve öğretmen maaşları ile ilgili sorunlarını dile getirmek amacıyla basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Basın açıklaması, 5 Aralık Perşembe günü saat 11:00’de Ataşehir’de Doğa Koleji Genel Merkezi önünde gerçekleşecek.

AYLARDIR MAAŞ ALAMIYOLAR

Doğa Koleji’nde aylardır devam eden maaş ödememe problemi sürüyor. Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte Eylül ve Ekim aylarından da alacaklı olan öğretmenler duruma çeşitli yöntemlerle tepki gösterirken, bazı kampüslerin velileri de öğretmenlerine sahip çıkarak inşaatçı patron Ömer Saçaklıoğlu’na ve kolej yönetimine karşı bir araya geliyor.

MAĞDURİYET DEĞİŞMİYOR

Öğretmenlerin bir taraftan maaşlarını alabilmek için mücadele ettiği ve bunu özellikle sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaştığı görülürken, şimdi de okullarının satışa konu olduğu iddialarıyla karşı karşıya olan çalışanların maaşlarını ne zaman alacağı belirsizliğini koruyor. Dün Doğa Koleji genel merkezinde genel müdür ile bir görüşme gerçekleştiren veli grubuna ise okulun satıldığı, banka işlemlerinin bittiği ve en geç Çarşamba günü bunun ilanının yapılacağının söylendiği iddia ediliyor.

Durumun bir satış işleminden öte maaş ödememe sorunu olduğuna dikkat çeken öğretmenler ise kolejin mülkiyet yapısı ile ilgilenmediklerini, maaş ve diğer tüm alacakların ödemesinin bu hafta içi yapılması gerektiğini ifade ediyor. Her gün yeni bir iddianın ortaya atıldığı ve verilen hiçbir sözün gerçekliğinin kalmadığını savunan öğretmenler, son verilen 10 günlük sürenin dolmak üzere olduğunu ve buna da uyulmadığı takdirde okullarını boşaltmak zorunda bırakılabileceklerini ve farklı kampüslerden birçok öğretmenin buna hazırlık yaptığını aktarıyor.

Kaynak: haber.sol.org.tr