Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Adana'daki ziyaretinde bir okulu ziyaret etti. "Okullarda kıyafetin serbest bırakılması güzel oldu mu?" diye soran Bakan Dinçer'e, öğrenciler ' hayır' cevabı verdi.

 
BAKAN'I ŞOKE EDEN CEVAP

Bir dizi ziyaret ve açılışı gerçekleştirmek için Adana'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, beraberinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti milletvekilleri ile birlikte Ekinfen Okulları'nı ziyaret etti.

Burada bir süre minik öğrencilerle sohbet eden Dinçer, çocuklara "Size bir soru sormak istiyorum. Okullardaki yeni kılık kıyafet uygulaması iyi oldu mu sizce" diye sordu. Öğrencilerin hep bir ağızdan verdiği "Hayır" cevabına şaşıran Dinçer, sonrasında çocuklara sarılarak, programına devam etti.

"ÖZEL SEKTÖRÜ TEŞVİK EDİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, özel öğretimi teşvik ettiklerini söyledi. Adana programı kapsamında özel bir okulu ziyaret eden Bakan Dinçer, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ortalamalarına bakıldığında ilköğretimde özel sektörün payının yüzde 18'lerde olduğunu hatırlattı.

Türkiye'de bu oranın yüzde 6'lar civarında kaldığına işaret eden Dinçer, "Hatta yüzde 6'nın da altında. AB'de özel sektörün orta öğretimde genel eğitim içindeki payı yaklaşık 11 civarındadır. Türkiye'de ise bu oran yüzde 2 seviyelerindedir. İkisinin ortalamasına baktığımız zaman Türkiye'de özel sektörün toplam genel eğitim içindeki payı yüzde 3,5 gibi oldukça düşük bir orandadır. Bu yüzden biz özel sektörün eğitime girmesini arzu ediyoruz." dedi.