Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bugünden itibaren yağışlı havanın yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de yer yer sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar kıyı Ege'de İzmir, Manisa, Muğla, Denizli'nin batısı ve Uşak'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor. Antalya merkez ve doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor.



SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Yarından itibaren yağışların etkisiyle sıcaklıklar düşüyor. Sıcaklıklarda 4 ila 8 derece azalma bekleniyor.



İSTANBULULLAR DİKKAT!

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, yurdun birçok bölümüne sağanak yağış geliyor. İstanbul'da yarından itibaren sağanak yağış etkili olacak. Yağışların kuvvetli olması beklenirken sıcaklık da 23-24 dereceye düşecek. Yarından itibaren Karadeniz, Marmara, Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısında sağanak yağış bekleniyor. Öztel, "Çok sıcak havanın ardından gelen serinlik sebebiyle yağışlar şiddetli oluyor. Sellere ve su baskınlarına neden olabiliyor" dedi.

İstanbul'da hava sıcaklıklığı önce 27'lere çarşamba günü 21 dereceye düşecek. Salı ve çarşamba günü İstanbul'da ve Marmara bölgesinde kuvvetli sağanak yağış var. Bazı ilçelerde su baskınları yaşanabilir.