Öğretmen ve Öğrenciler sosyal medya üzerinden derslerin 30 dakika olması için seslerini, sosyal medya üzerinden MEB'e duyurmaya çalışıyor.

İşte derslerin 30 dakika olmasını isteyen öğretmen ve öğrencilerin paylaşımları!

Öğretmenlerin bu konudaki görüşlerini sormuştuk yorumlar geldi:

Alper T.
Kadriye hocam size aynen katılıyorum süre konusunda fakat 30 dakikaya göre müfredat konularıda biraz azaltılmalı yoksa yetiştirmede sıkıntı çekeriz.

Mehmet T.
TC Kadriye Demirel hayır hocam mesele dikkat süresi değil. Mesele giriş, gelişme, sonuç. 30 dakikaya ders indi mi gelişme bölümüne 10 dakika bile kalmıyor. 

TC Kadriye Demirel
Mehmet T. ilkokul çocuğu ile lise öğrencilerinin dikkat süresi eşitse bişey demiyorum. 

Özgür Ö.
Doğru bulmuyorum.Derse başlayana kadar 10 dakika geçiyor.Bu süreçte 30 dakikanın yetmediği zaten uygulamada görüldü bence.

Ali B.
Bence de eğitim sisteminde 30 dk yetersiz.

Fati T.
Bence çok ideal ..

Erdoğan T.
Bence dersler 30 dk devam etsin ama günlük ders saati sayısı artsın .

Alpay C.
İlkokulda çocuk oyun çağında olduğu ve dikkatleri çabuk dağıldığı için uzun süre sırada oturmak insafsızca geliyor. Teşekkürler TC Kadriye Demirel Öğretmenim.

Elif T. B.
Bir de anasınıfı 50 dk aralıksız hocam. 30 dk çok idealdi. Hep öyle kalmalı.

Zeynep Aygel
Kesınlkle ideal

Filiz Ö.
Doğru bulmuyorum zaten 10 dak hazırlık oluyor hele 1. Sınıf sa zaten 40 dak ders anlatılmıyor arada sohbet ilgisini artırıcı görsel kendini ifade eden konuşma bazen şaka gülme eğlenmeye de yer veriliyor yeterin artık ders lerle oynamayın

İbrahim Ç.
Okuma yazmayı iki ayda öğretme yarışına girmeyin
6 ayda öğrensin çocuklar

TC Seçil Y.
Kesinlikle işini bilen,çocuklarla iyi iletişim kurabilen bir öğretmen için 30dskika yeter de artar bile...İçdisiplin çok önemli.40dakika yetmeyene 6ders de yetmez Sorun doğru iletişim kurabilmektir.Dikkat ediniz belli başlı öğrenciler artık sıkıntıdan her ders su, tuvalet vb bahaneler yaratarak kafa dağıtmak ister.Neden? İletişim...25-30-35dakika gayet uygundur.25yillik egitimciyim Z kuşağı için yerinde olacaktır

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Facebook Sayfamıza yazabilirsiniz!

 

İşte öğrencilerin twitter paylaşımları!