İşte yapılan açıklama ve yaşanan son gelişmeler...

Omicron varyantının bulaşma hızının virüsün diğer türlerinden çok daha hızlı olması sebebiyle alınacak tedbir ve önlemler için harekete geçildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yaptığı açıklamada varyantın Türkiye'de de görüldüğünü açıklamıştı. Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, ise 6 kat hızlı bulaşan varyantın okullar başta olmak üzere ders süresi acilen düşürülmeli. Öğrenciler ve öğretmenler 10 dakikalık teneffüslerde ise derslikleri havalandırıyor. Havaların soğuması ve ülke genelinde karın etkili olması nedeniyle öğrenciler ve aileler okullarda ders saati düşecek mi? sorusuna cevap arıyor.

"Dersler 30 Dakikaya Düşürülmeli"

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, Omicron varyantının kapalı mekanlarda büyük riskler doğurduğunu hatırlatarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Uzun süre kapalı alanlarda kalmanın bulaş riskini yükselttiğini söyleyen Koçak, okulların açılmasından ve varyantın hızla yayılmasından dolayı, derslerin 30 dakikaya düşürülmesi ve sınıfların en az 10 dakika havalandırılması gerektiğini söyledi.

" Çocuklarımızın Sağlığı Açısından Gerekiyor"

Havalandırmanın ne kadar önemli olduğunun Omicron varyantı ile tekrar gündeme geldiğini ifade eden Koçak, kış aylarında kapı ve pencerelerin açılamaması durumunu göz önünde bulundurularak havalandırmanın önemini bir kez daha anlaşıldığını belirtti.

Topluca bulunan kapalı alan okulların yeteri kadar havalandırılmasının çocukların sağlığı açısından önemine vurgu yapan Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı " Bunun bir şekilde sağlanması lazım" şeklinde konuştu.

Haber7