Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği ile başlayan DENEYAP TÜRKİYE projesinin “Proje Şenliği” etkinliği, projenin ilk olarak hayata geçtiği ilk 12 il ile birlikte İzmir Gençlik Merkezleri koordinasyonunda, Yasin Börü Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Proje Şenliğimizin açılışı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizin huzurunda ve 30 Ağustos Zaferimizin anısına, saygı duruşu ile ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ile gerçekleştirildi. İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü temsilen ve İzmir Gençlik Merkezlerinden sorumlu Şube Müdürümüz Sayın Ahmet Gülcan ile Spor Değerlendirme ve Takip Birim Şube Müdürümüz Sayın Emre Şahin ile Gençlik Merkezleri Müdürlerinin teşrifleri ile onurlandırılan organizasyon, adına yaraşır bir şölene dönüştü.

Şenlikte projelerini tek tek tanıtan gençler, tasarımlarını nasıl dizayn ettiklerini anlatarak, kullanım alanlarını ve ihtiyacı karşılama noktasında talebe nasıl cevap vereceğini, dinleyenlere karşı detaylandırdılar.

Program sonunda mangal başında buluşan tüm davetliler, gençlerin başarılı sunumlarından da memnun kalarak ayrıldılar.