Yapılan e-Twinning projesi ile 81 ilden 180 öğretmen ve binlerce öğrenci ile Cumhuriyetin 100. Yılı logosunu yapıp videolarını çektiler. Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir coşku ile yapılan bu çalışmada 81 ilde anaokulundan liseye kadar her kademeden öğrenci yer aldı.

Bu proje ile öğretmenlerimiz “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında gelecek nesillere yani öğrencilerimize bu 100 yıllık serüveni anlatmayı, vatan toprağının ne kadar değerli olduğunu, bu toprak üzerinde özgür yaşamanın ne kadar önemli olduğunu kavratmayı hedeflediklerini belirttiler. Proje, aynı zamanda 81 il arasında öğretmen ve öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmasını sağlamasından ötürü ayrı bir anlam taşıdığını söylediler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi hangi zorlukların içinden çıkarak kurdu? Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte neler değişti? Nasıl bir ülke inşa edildi? Bu soruların cevaplarının verileceği ve bu ruhun öğrencilerimize aşılanacağı bir proje yürütüyoruz. Ayrıca bu proje sayesinde Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyetin 81 ilde emin ellerde olduğunu göstermek, 81 ilin omuz omuza bu projeye sahip çıktığını göstermenin de kendileri için çok değerli olduğunu ifade ettiler.

Dünyada savaşların, kötülüklerin kol gezdiği bugünlerde ülkece birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu tüm dünyaya göstermek istiyoruz. 100. yılda bu cennet vatanda el ele, gönül gönüle vererek Ata’mızın emanetine sahip çıkıyoruz. Güçlüyüz, umutluyuz. 100 yıl önce o kara günlerden nasıl çıkıldıysa bugün de bizler öğrencilerimizle aydınlık günler için mücadeleye devam ediyoruz. Muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak için Ata’mızın çizdiği yolda, gösterdiği hedefe doğru ilerleyeceğiz.  Projemiz bu fikrin çevresinde şekillenmiştir. Diyen öğretmenlerimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu coşkulu çalışmadan ötürü gururlu olduklarını söylediler,