Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Dünya ve ülkemiz için oldukça zor geçen 2020'nin ardından büyük umutlarla girdiğimiz 2021'i, büyük şahlanış yılı olması gayreti içindeyiz.

- 2021'i, yeni bir şahlanış yılı haline getirme gayreti içindeyiz. Sadece Ocak ayında milletimizin hizmetine sunduğumuz eserlerin kısa bir özeti bile kat ettiğimiz mesafeyi göstermeye yeterli olacaktır.

-TÜRKSAT 5A uydumuzu 8 Ocak'ta yörüngesine yolcu ettik. Uzay çalışmalarında uzak mesafelerdeki uydular yerine düşük maliyetteki sebebi nedeniyle mikro uyduların önemi artıyor

- Hukuki ve ekonomik reform paketlerinin hazırlıklarını başlatmıştık. Çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, hedeflerini içeren kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. 

- Salgın nedeniyle ekonomik küçülme kaçınılmaz oldu. Bu da işsizliğin artması demek. Salgın süresince Türkiye'nin direnci kırılmadığı gibi tam tersine önüne yeni fırsatlar çıktı.

KÖY OKULLARINDA 15 ŞUBAT'TA EĞİTİM BAŞLIYOR

- Kabinemizin bugünkü toplantısında değerlendirmeleri ayrıntılı bir şekilde tekrar yaptık. Uzaktan eğitim öğretimin temeli olan internete erişimin sınırlılığını dikkate alarak köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık.

- Vaka artışının artması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilecek.

8-12. SINIF ve İLKOKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN TARİH: 1 MART

- Özellikle söyleyeyim. 8 ve 12 sınıflar ile ilkokul ve özel okulların 1 Mart'tan itibaren açılması için hazırlıklara başladık.

- Vaka sayısının düşüşüne göre esnaflara yönelik kısıtlamalar için gerekli takvimin başlatılmasını hazırlıyoruz.