Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs korku salmaya devam ediyor. Birçok kişinin ölümüne sebep olan corona virüse karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Ölüm oranına bakıldığında corona virüsün ilk hedefinde yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar bulunuyor.


BİNLERCE İNSANI HAYATTAN KOPARDI

Coronavirüs, dünyaya korku yaydı. Binlerce insanı hayattan kopardı. Bu öldürücü virüsle ilgili pek çok iddia ortaya atıldı. En çok dikkat çekeni ise virüsün söylenildiği gibi hayvanlardan bulaşmadığı, laboratuvar ortamında yaratıldığıydı.

 

ÇOCUKLARI İSE TEHDİT ETMİYOR FAKAT...

ABD eski Hastalık Kontrol ve Önleme Başkanı Tom Frieden bu iddiayı doğrulayan bir açıklama yaptı. Virüsün oldukça anormal olduğunu yalnızca yaşlılara zarar verdiğini, çocukları ise tehdit etmediğini vurguladı..
 


YETİŞKİNLERDEN 10 KAT DAHA BULAŞTIRICI OLABİLİYOR


"Bu virüsün sıradan bir ortamda olmadığını düşünenlerin dayanağı da güçlü. Çocuklarda Corona virüs bazen ortaya çıkmıyor. O çocuk başkalarına bu virüsü hızlı bir şekilde bulaştırıyor.

Yetişkin bir insanın bulaştırmasıyla çocuklarınki aynı değil. Çocuklar belki, yetişkinlerden 10 kat daha bulaştırıcı olabiliyor. Gizli taşıyıcı çocuklar büyük tehlike" ifadesini kullandı..

Takvim