Bu adım ile birlikte TBMM'de grubu olan İYİ Parti, 100 bin imzaya gerek kalmadan Meral Akşener'i cumhurbaşkanı adayı gösterebilecek.

CHP Grup Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, konuyla ilgili konuşmasında 15 vekilin CHP Genel Başkanı'nın talimatıyla "bir parti görevini yerine getirmek amacıyla CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçtiğini" vurgulayarak CHP'nin bu hamlesini, Meclis'te düzenlenen basın toplantısında şu sözlerle duyurdu:

https://static.birgun.net/resim/haber-detay-resim/2018/04/22/chp-li-15-vekil-iyi-parti-ye-gecti-simdi-ne-olacak-455024-5.jpg

"Bu tarihi bir sorumluluk ve tarihi bir görevdir. Tarih onları partilerinden ayrılan vekiller olarak değil, partilerinin verdiği görev doğrultusunda demokrasiyi ve demokratik inanışı kurtaran kahramanlar olarak yazacaktır. Bu kolay bir iş değil. Bu zor bir görevdir. Ama Türk siyasetine dayatılan tek adam rejimi önümüzdeki dönem bu engelleri aşma konusunda zor görevleri başarabilme becerimizi gösterdiğimiz günler olacak. Bu attığımız adım demokrasinin önüne kurulan tuzağı temizleme adımıdır

Rakibi seçime katılsın diye destek olmak siyasi ahlakın kendisidir. Rakibi seçime giremesin diye seçim tarihini öne almak ise ahlaksızlığın ta kendisidir."