Çanakkale Merkez Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu müdürü İslam Demirel, 16 Kasım 2017 tarihinde aynı okulda görev yapan öğretmen Suna Davulcu’nun okulla ilgili bir konuyu konuşmak istemesi sonrası kendisini odasına çağırarak azarlamış, bunun sonucunda Suna Davulcu sinir krizi geçirerek bayılması sonucunda hastaneye kaldırılmıştı.
 
Yaşanan olay sonra bir sendika İslam Demirel hakkında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Şikayette Demirel hakkında şu iddialar dillendirildi:
 
“Öğretmenler arasında adaletsiz dağıtılan ders sayıları, müdürün aynı okulda çalışan eşinin meslektaşlarından ayrıcalıklı bir ders programına ve nöbet çizelgesine sahip olması, aynı zamanda okuldaki engelli öğrenciler için yapılan özel tuvaleti kullanması, müdürün okuldaki öğretmenlere karşı öfkeli davranışları ve sözleri, geçen yıl okulda çalışan memur Halim Tutar’ın bazı kız öğrencileri taciz etmesi ortaya çıkmasına rağmen bir işlem yapmak istememesi.”
 
“BU KİŞİ HALEN MEMURİYETİNE NASIL DEVAM ETMEKTEDİR”
 
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, konuyu Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Öz, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a şu soruları yöneltti:
 
“Olayda ismi geçen tacize dahi göz yuman okul yöneticisi ve eşi hakkında bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?
 
Okulda memur olarak görev yapan ve öğrencileri taciz eden Halim Tutar hakkında başlatılmış bir işlem var mıdır? Varsa bu kişi halen memuriyetine nasıl devam etmektedir.
 
Halim Tutar isimli tacizci memur hala çocuklarımızı eğitim almaları için gönderdiğimiz herhangi bir okulda çalışmaya devam etmekte midir?
 
Okul müdürlerinin yönetici olarak başarılı ya da yeterli olup olmadıklarını okul içinde ölçen bir değerlendirme sistemi oluşturmayı düşünüyor musunuz?”
 
“SONRASINDA İMKB ANADOLU LİSESİ’NDE GÖREVİNE DEVAM EDEN BU ŞAHSIN…”
 
Öz, taciz skandalını bir de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya sordu. Verdiği soru önergesinde Halim Tutar’ın hala bir okulda görevli ve de şuan askerde olduğunu velirten CHP’li Öz “Geçen yıl Çanakkale merkez ilçe Fatma Şemsettin Çamoğlu İlköğretim Okulu’nda çalışan memur Halim Tutar okuldaki kız öğrencileri taciz etmiş ve müdürün işlem yapmak istememesine rağmen okulda görevli iki öğretmenin çabalarıyla okuldan uzaklaştırma almıştır. Sonrasında İMKB Anadolu Lisesi’nde görevine devam eden bu şahsın şuan askerde olduğu öğrenilmiştir” dedi.
 
“TACİZCİNİN YAPTIKLARINDAN KENDİLERİNİ KURTARABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ”
 
 CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Bakan Kaya’ya şu soruları yöneltti:
 
“Okullarda yaşanan taciz skandallarının araştırılmasına müdahil olmayı ya da bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalışmayı düşünüyor musunuz?
 
Bir açıklamanızda, çocukların kendi bedenlerini korumayı öğrenmeleri ve kendi izinleri olmadan onlara kimsenin dokunmaması gerektiğini bilmeleri için “mahremiyet eğitimi” üzerine çalıştığınızı belirtmiştiniz. Bu örnekten yola çıkarak, kız öğrencilerin kendi bedenlerinin mahrem olduğunu bilmelerine rağmen tacizcinin yaptıklarından kendilerini kurtarabileceklerini düşünüyor musunuz? Mahremiyet Eğitiminin bu konunun esas sebebi olduğu konusunda hala aynı fikirde misiniz?
 
Ülkemizde bir Cinsel Şiddet Kriz Merkezi kurmayı planlıyor musunuz?”
 
Odatv.com