Türkiye'de 17 milyonu aşan emekli kitlesi geçim sıkıntısı ve maaş zammı talepleriyle gündemdeki yerini korurken, iktidar kanadından tartışma yaratacak bir çıkış geldi. Kısa süre önce CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, katıldığı bir programda maaş zammı isteyen emeklileri jeopolitik riskleri örnek göstererek eleştirdi.
"TEPİNİP DURUYORLAR..."
Katıldığı bir programda emekli maaşlarını yetersiz gören vatandaşlara tepki gösteren Çakır, şu ifadeleri kullandı:
"Efendim 20 bin lira ne? Emekli maaşı. Bunun üzerinde tepinip duruyorlar. Kardeşim, sen İsviçre'de yaşamıyorsun. O tarafta Yunanistan var. Şurada Ermenistan var. Aşağıda Suriye var. Tepeye binmiş işgal güçleri hazır bekliyor. Şu taraftan İngiliz geldiği zaman benim avrada bakacak da senin namusuna bakmayacak mı ya? Neden bunu düşünmüyorsunuz? Suriye'de elini koyan, Türkiye'de terörü bitirmeye çalışan şu iki devlet adamına bir saygılı bir alkış yapalım ya!"
ERDOĞAN RAHATSIZ OLDU
AKP eski milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çakır'ın açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rahatsız ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"CHP’nin AK Parti’ye hediyesi Hasan Ufuk Çakır’ın emeklilerle ilgili sözleri, kabul edilemez.
Cumhurbaşkanımızın da parti yönetiminin de bu açıklamadan çok rahatsız olduğunu biliyorum.
