Buca ilçesindeki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlköğrenim Okulu'nun bitişiğinde yapılan ek binanın İmam Hatip Okulu'na verilmemesi için mücadele eden veliler, mücadeleyi kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü, yeni binanın okulun ek binası olarak kullanılacağını belirtirken, veliler ise, çocukları daha geniş ve rahat ortamlarda eğitim görene kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

İzmir'in Buca ilçesindeki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlköğretim Okulu'nun bitişiğinde yapılan ek binanın Buca Anadolu İmam Hatip Ortaokulu`na verilmesi girişimine tepki gösteren veliler, mücadeleyi kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur imzası ile açıklanan kararda, halen inşaatı devam eden 16 derslik yeni binanın kendi kayıtlarında okulun ek binası olarak geçtiği kaydedildi.

Veliler, mücadeleyi bırakmayacaklarını ve çocukları geniş sınıflarda ders yapana kadar çaba mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. ÇHD'li avukat Cemal Doğan da, veli ve öğrencilerin haklı mücadelesinin yanında olacaklarını belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ihtar çekerek, okulun istendiği gibi Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu öğrencilerine verilmesi konusunda girişimde bulunacaklarını söyledi.  

Hüseyin Avni Ateşoğlu İlköğrenim Okulu'nun bitişiğinde yapılan ek binanın İmam Hatip Okulu'na verilmemesi için mücadele eden velilere Eğitim İş Buca Temsilciliği de destek verdi.