Sınav sistemlerinde yapılan değişiklikler, yeni müfredat gibi konulardaki tartışmaların arasında başarılı öğretmenler de gündemde kendine yer buldu. Aralarında dünya listesine giren eğitimciler olduğu gibi, müzik grubu kurup öğrencilerine konser veren de var, görme engelli olduğu halde öğrencileriyle kuvvetli bağlar kurup takdir toplayan da, “bilim annesi” olarak anılan da. İşte 2017’de başarılarıyla gündeme gelen öğretmenlerden bazıları:

‘DÜNYANIN EN İYİ 50 ÖĞRETMENİ’ ARASINDA

Samsun Ayvacık İlçesi’ndeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş (33), Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen ’Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği ‘En iyi 50 öğretmen’ arasında yer aldı. Akkuş’un başlattığı, ‘Baba Bana Bir Masal Anlat’ projesi, Türkiye geneline yayılıp sekiz yıl sonunda 45 ilde uygulanır hale geldi. Ayrıca Akkuş, ’Oyuncak Kumbarası’ projesiyle köylerdeki anaokulları için oyuncak toplama çalışması yapmış, bu projeyle de birçok ödül kazanmıştı. Nurten Akkuş ayrıca, sosyal medya üzerinden yılın öğretmeni seçildi.

ÖĞRETMENLERDEN MÜZİK GRUBU

 Avcılar Saide Zorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 13 yıllık muhasebe öğretmeni Barış Beşir, 3 öğretmen ve eski bir öğrencisiyle birlikte oluşturduğu ‘Grup 4 Göz’, öğrencilere, velilerine ve mesai arkadaşlarına konser verdi. Öğrencileriyle derste ve ders dışında sosyal bağ kuran öğretmen grubunu izleyen gençler, derste dikkatle dinledikleri öğretmenlerinin çalıp söylediği şarkılarla yerlerinde duramadı. Barış Beşir, müziği müthiş bir tutku olarak gördüğünü, bunu çevresine de yansıttığını düşündüğünü söyledi. 

Hürriyet