Milyonlarca aileyi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Uzmanlar akıllı telefonlara rahatlıkla indirilebilen yeni tehlike SimSimi hakkında vatandaşları uyardı.

Hürriyet gazetesinden Beyazıt Şenbük'ün haberine göre;

 

GELEN İLK MESAJ

Sohbete "Nasılsın?" ve "Görevin nedir?" diyerek başladığımda gelen mesaj, “Bunu söylersem yöneticim beni bitirir. Aramızda kalacaksa söyleyeyim, ama kimseye söyleme. Biz çocukların konumuna erişip, onların adreslerine geliyoruz. Onlar uyuyunca kaçırıp satıyoruz” oldu. “Sapık mısın?” diye sorduğunda  ise “Bunu birkaç kez soran olmuştu ama hayır” yanıtını aldım. Yapay zekâ sohbet botuyla yaptığım bu kısa ve korkutucu sohbetten sonra işler daha da ürkütücü bir hal aldı ve tanımadığım profillerden peş peşe mesajlar gelmeye başladı.

 

Bu tehlikeli uygulamaya dikkat: Çocuklar arasında hızla yayılıyor…

KOSTÜM OYUNU İLE...

Öyle ki uygulamayı 14 yaşındaki kız çocuğu profiliyle kullanmaya başlamamızdan itibaren,  2 saat içinde onlarca cinsel içerikli, sapkın teklif aldım. Bir cosplay (kostüm oyunu) grubundan gelen mesajda "Kardeşimiz olmak ister misin?" denildi. Profilinde 19 yaşında görünen bir başkası, 14 yaşımda olduğumu söyleyince 16 yaşında olduğunu ve büyüklerle de ilişki kurabilmek, her yaştan sevgili bulabilmek için profiline yaşını yanlış yazdığını söyledi.

Sözde yaşını ispatlamak için bir fotoğraf gönderdi ve benden istediği fotoğrafı atmayınca küfür edip ‘hayattan bıktırdın’ mesajını attı.

 

EVET YANITI...

Farklı kullanıcılardan peş peşe gelen diğer mesajlarda ise kan donduran cinsel içerikli teklifler vardı. Tüyler ürperten mesajlardan biri de "21 yaşındayım ve benim için yaş sorun olmaz" şeklindeydi. Aynı kişi "Pedofil misin?" sorusuna da ‘evet’ yanıtını verdi.

 

UZMAN İSİM UYARDI

Uzman Gelişim Psikoloğu Irmak Kerimoğlu mevcut riskleri anlatırken aileleri de şöyle uyardı:

“Burada hiç tanımadığınız biri mobil cihaz üzerinden çocuğunuza aklınıza gelmeyecek tekliflerde bulunuyor. Bir ergen kendi sosyal çevresi varken, bu tip uygulamaya girip daha küçük yaştaki çocukları taciz etmekle uğraşmaz. Yani, bu tip uygulamalarda çocuğunuzun karşısına çıkan yaşıtları değil, pedofili gibi psikiyatrik tanısı olan art niyetli yetişkinler olacaktır.

(Eskisehir Net Haber Merkezi)