Aile hukuku uyuşmazlıkları dava yoluyla veya hukuki danışmanlık ile çözen avukatlara halk arasında boşanma avukatı denir. İnternet üzerinden boşanma avukatı adı altında açılan başlıklar doğru değildir. Mevzuatta boşanma avukatı altında bir avukatlık dalı yoktur.

 

 Boşanma davalarına giren bazı avukatların kendilerini boşanma avukatı olarak tanıtması doğru değildir. Daha çok halk arasında boşanma davalarına giren birçok avukata boşanma avukatı denildiği görülür. Boşanma sürecindeyseniz Özde Hukuk avukatlarına başvurabilirsiniz.

 

Boşanma Avukatı Hangi Davalara Bakar?

 

 Medeni Kanun’da Aile hukuku geniş bir özel hukuk alanıdır. Özde Hukuk bürosunun boşanma avukatı şu davalara bakar:

 

 - Evlilik sözleşmesi,

 - Çekişmeli ya da anlaşmalı boşanma davası,

 - Boşanmada mal paylaşımı,

 - Evlilik öncesi mal rejimine yönelik her türlü sözleşme,

 - Boşanmada maddi tazminat,

 - Boşanmada manevi tazminat,

 - Nafakada uyuşmazlıklar,

 - Çocuk veya çocukların velayetlerine dair uyuşmazlıklar,

 - Ailenin Korunması Kanunu’na yönelik alınması gereken kararlar.

 

 Boşanma Avukatı Nasıl Çalışır?

 

 Aile hukuki uyuşmazlığı sosyal ve ekonomik sorunları da barındırır. Boşanma süreçlerinde çocukların psikolojisine uygun çözümün bulunması gerekir. Bu konuda boşanma avukatımız, müvekkilini iyi bir şekilde dinleyerek boşanma nedenlerini anlamaya çalışır ve boşanmaya teşkil eden olgu üzerinden görüşünü belirtir.

 

 Avukatımız ve müvekkilin yapacağı görüşmeler sonucunda müvekkilin talepleri netleştirilir. Müvekkilinin verdiği taleplerini dava dışı yöntemlerle karşılayabilecek düzeye ulaştığında dava dışı çözüm yöntemi denenir. Dava dışı çözüm yöntemlerinde çocuklar ve taraflar az yıpranır.

 

 Taraflar masraf ve zaman konusundan da tasarruf etmiş olur. Tarafların dava dışı bir yöntemle hukuki sorunu çözüme ihtimalleri bulunmuyorsa boşanma davası açılabilir. Boşanma davasının hazırlık sürecine başlanır. Bu hazırlık süreci ne kadar iyi yürütülürse dava başarılı bir şekilde sonuçlandırılır.

 

 Boşanma Avukatı Ücreti

 

 Büromuz avukatlık ücretlerini Adalet Bakanlığı ve barolar tarafından yayınlanan çizelgeyle belirler. Boşanma avukatımızın alacağı ücret yapılacak işin maliyeti, davanın süresi ve hukuki uyuşmazlığın karmaşıklığı gibi sebepler düşünülerek tarafların iradesiyle kararlaştırılabilir. Ardından ödenme şekli ve zamanı tayin edebilir. Ücret, dava ve işin başında ödenebilir ya da iş sonuçlandıktan sonra da ödenebilir.